Kada čokolada dominira u kolačima ne možete a da ga barem malo ne prostudirate. Još jedan fantastičan čokoladni deser, evo recepta:
Sastojci
Kora
5 jaja
5 kašika šećera
200 gr mljevenih oraha
3 kašike brašna
1 prašak za pecivo
5 jaja
5 kašika šećera
200 gr mljevenih oraha
3 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Preljev za koru
500ml vode
250gr šećera
1 vanilin šećer
500ml vode
250gr šećera
1 vanilin šećer
Fil
500 ml slatkog vrhnja
400 gr mliječne čokolade
100 gr čokolade za kuhanje
500 ml slatkog vrhnja
400 gr mliječne čokolade
100 gr čokolade za kuhanje
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom, dodati orahe, brašno, prašak za pecivo i lagano promiješati. Sipati u dublji pleh i peći na 200c oko 15 minuta. Kada je kora pečena i ohlađena preliti je sa prethodno skuhanim preljevom (hladnim). Slatko vrhnje zagrijati, dodati mliječnu čokoladu, miješati dok se čokolada ne otopi i vrhnje zgusne (napomena: ne smije da prokuha). Zatim preliti preko kore, ostaviti da se ohladi i stegne. Uživajte!
(Namirnice.ba/KanditDessertChef)
00:37
Share:
0 comments: