Ljubitelji kokosa u kolačima biće prezadovoljni. Pogledajte recept.
Sastojci za crno tijesto:
5 bjelanjaka-snijeg
150g mljevenih oraha
150g šećera
3 rebra čokolade
3 kašike brašna
1/2 prašak za pecivo
150g mljevenih oraha
150g šećera
3 rebra čokolade
3 kašike brašna
1/2 prašak za pecivo
Za bijelo tijesto:
5 bjelanjaka
150g šećera
150g kokosa
2 kašike brašna
1/2 prašak za pecivo
limunov sok
150g šećera
150g kokosa
2 kašike brašna
1/2 prašak za pecivo
limunov sok
Za kremu:
10 žumanjaka
150 g šećera
1 puding od vanilije,
3dl mlijeka
250g margarina
150 g šećera
1 puding od vanilije,
3dl mlijeka
250g margarina
Priprema crnog tijesta: Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer, mljevene orahe, otopljenu čokoladu i brasno pomiješano sa praškom. Ispeći biskvit.
Priprema bijelog tijesta: Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg,dodati šećer,kokos,brašno pomiješano s praškomi limunov sok. Ispeći biskvit u istoj veličini lima kao i prethodni.
Priprema kreme: Šećer, puding i žumanjke ukuhati u mlijeku. U ohlađenu kremu dodati pjenasto izrađen margarin.
Bijeli biskvit premazati polovicom kreme, na to staviti crno tijesto,premazati preostalom kremom i posipati kokosom.
(Namirnice.ba/KuharskiRecepti)
01:00
Share:
0 comments: