Ako ne volite rum, ne morate namočiti biskvite.
Sastojci (Broj osoba: 12)
Biskvit:
9 jaja
9 žlica šećera
6 žlica oštrog brašna
3 žlice kakaa
1,5 praška za pecivo
Krema:
7 jaja
16 žlica šećera
20 dkg čokolade za kuhanje
20 dkg lješnjaka
37 dkg margarina
1 l slatkog vrhnja (Hole, Halta i slično)
rum
Glazura:
10 dkg čokolade za kuhanje
4 žlice ulja
Postupak pripreme
Rade se tri biskvita.
Za jedan ide trećina gore navedenih sastojaka.
Evo kako se radi jedan.
1. Dakle, odvojiti žumanjke od bjelanjaka, od 3 jaja, bjelanjke pjenasto izraditi. U drugoj posudi mutiti žumanjke sa 3 žlice šećera, dodati 2 žlice oštrog brašna pomiješanog sa 1,5 žlicom kakaa i pola praška za pecivo.
Nakon toga u smjesu sa žumanjcima umiješati bjelanjke, lagano sa kuhačom, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Istresti ju u kalup za pečenje i peći. Peče se otprilike 15-ak minuta. Pečenost možete provjeriti sa čačkalicom. Zapiknete ju u biskvit i ako je suha i ništa se ne lijepi, pečeno je.
Tako napraviti 3 biskvita, s tim da se u jedan ne stavlja kakao.
2. Za kremu treba popržiti 20 dkg lješnjaka i samljeti ih.
Na pari mutiti 7 cijelih jaja sa 16 žlica šećera. Smjesa treba biti srednje gusta, a pred kraj dodati 20 dkg čokolade i unutra otopiti.
Ostaviti smjesu da se ohladi i zatim u nju polako dodavati margarin i miksati. Kad se margarin izmiksao, dodaju se prženi lješnjaci.
3. U posebnoj posudi treba izmiksati slatko vrhnje.
4. Ohlađene biskvite namočiti rumom. Najbolje će vam ići ako ga nalijete u duboki tanjur, pa močite prste u rum pa polako po biskvitu.
Nakon toga na biskvit namazati kremu sa lješnjacima, a na nju slatko vrhnje. Zatim ide drugi biskvit, pa krema pa vrhnje i nakon toga treći biskvit.
Kremu si raspodijelite na 2 dijela, ali ostavite malo za okolo premazati tortu. Slatko vrhnje stavite u onoj količini kojoj želite. Mi stavljamo otprilike malo više nego kreme.
Nakon što ste ju okolo premazali preostalom kremom, na pari otopite 10 dkg čokolade sa 4 žlice ulja i stavite glazuru. Nakon što se glazura malo stisne, tortu ukrasite ostatkom šlaga (slatkog vrhnja) po želji (puslice ili nešto slično).
Thursday, 20 November 2014
Jako fina torta
Posted by Unknown | No comments
00:23
Share:

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
Recent Articles
-
Sastojci za tijesto: 1 kg brašna voda kašičica soli Priprema tijesta: Navedene sastojke pomiješati i napraviti tijesto,zatim pus...
-
BUREK POTREBNO JE : 500 g brašna, malo ulja i soli, i eventualno malo vode ZA TIJESTO ZA JUFKE JE POTREBNO: 500 g brašna, malo ulja, ma...
-
Idealan obrok za vikend, posebno neki hladniji. Pita nosi razne nazive, vjerovatno zavisno od mjesta gdje se (i kako) pravi. Evo jednog jed...
-
Recept je iz moje prve sveskice recepata, stara je preko 30 god. :) Izmenjena je samo količina griza,( meni je 200 gr. bilo m...
-
Sastojci 1 l. mleka 300 gr. plazma keksa 200 gr. šećera 500 gr. šlaga 2 vrhom pune kašike nutelle 500 gr. kompota od višan...
-
Sastojci karamel fil 100 gr. šećera 175 ml. vode 150 gr. mlevenog keksa žuti fil 100 gr. šećera ...
-
Ono što je najbolje kod ovog kolača, osim što je izuzetno ukusan, je njegova brza priprema i simpatičan, šareni izgled. Uživajte u r...
-
Glavobolja te kombinacija začepljenog nosa i čestog curenja problem je koji muči mnoge. Radi se o tegobi začepljenih sinusa koja ne samo št...
-
Sastojci biskvit 6 bjelanjaka 6 žlica šećera 18 dkg orasa fil 6 žumanjaka 6 žlica šećera 18 dkg čokolade za kuhanje 1/2 dcl jake...
-
Probajte i vi..sigurno će vam se dopasti. Sastojci Podloga od keksa 40 dkg izmrvljenih 1dcl mlijeka 1žlica gorkog kakaa 5 žlic...
0 comments: