Sastojci (Broj osoba: 10)
25 dag brašna
5,5 dcl mlijeka
3 kom jaja
0,7 dcl ulja
3 dag maslac
2 dcl umaka od sira
4 dag parmezana
malo soli
Nadjev od mesa:
0,4 dcl ulja
5 dag luka
12 dag teletine
0,4 dcl mliječnog umaka
1 jaje
2,5 dag peršina u listu
malo papra
malo soli
Nadjev od špinata:
40 dag špinata
malo češnjaka
malo mliječnog umaka
1 jaje
malo muškatnog oraščića
papar
sol
Nadjev od rajčice:
40 dag svježe rajčice
malo maslinovog ulja
5 dag luka
1 jaje
malo češnjaka
papar
sol
Nadjev od gljiva:
3 dag maslac
5 dag luka
3 dcl mliječnog umaka
1 žumanjak
malo peršina
papar
sol
Postupak pripreme
1. Napraviti tekuće tijesto od brašna, mlijeka, jaja i malo soli te odmah ispržiti u tavici na ulju palačinke
2. Za nadjev od mesa na zagrijanoj masnoći popržimo sitno sjeckani luk, dodamo mljeveno meso, popržimo, dodamo sjeckani peršin, papar, sol i sve povežemo mliječnim umakom i jajem
3. Za nadjev od špinata skuhani špinat dobro ocijedimo, usitnimo, začinimo muškatnim oraščićem, paprom i solju i povežemo mliječnim umakom i jajem
4. Za nadjev od rajčice na zagrijanom maslinovom ulju popržimo sitno rezani luk, dodamo rajčice izrezane ne kockice. Zatim se pržimo dok tekućina ne ispari. Dodamo sjeckani češnjak, peršin, papar, sol. I nadjev povežemo razmućenim jajem.
5. Za nadjev od gljiva možemo upotrijebiti vrganje, pečurke ili neku drugu vrstu jestivih gljiva. Očišćene gljive operemo i izrežemo na listiće. Na zagrijanom maslacu popržimo sitno sjeckani luk, dodamo gljive i popržimo dok gljive ne omekšaju. Dodamo sjeckani peršin, papar, sol i sve povežemo mliječnim umakom i jajem.
6. Zdjelu namažemo maslacem. U dno se položi palačinka te ju premažemo nadjevom od mesa, zatim opet palačinka pa nadjev od špinata, palačinka pa nadjev od rajčice, palačinka pa nadjev od gljiva. Zatim još jednom ponovimo postupak.
7. Gornji sloj se premaže umakom od sira i pospe parmezanom.
8. Torta se peče u pečnici 200°C 15 minuta.
zena.hr
Tuesday, 18 November 2014
Torta od palačinki na francuski način
Posted by Unknown |  No comments
23:22
Share:
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
Recent Articles
-
Sastojci za tijesto: 1 kg brašna voda kašičica soli Priprema tijesta: Navedene sastojke pomiješati i napraviti tijesto,zatim pus...
-
BUREK POTREBNO JE : 500 g brašna, malo ulja i soli, i eventualno malo vode ZA TIJESTO ZA JUFKE JE POTREBNO: 500 g brašna, malo ulja, ma...
-
Idealan obrok za vikend, posebno neki hladniji. Pita nosi razne nazive, vjerovatno zavisno od mjesta gdje se (i kako) pravi. Evo jednog jed...
-
Ono što je najbolje kod ovog kolača, osim što je izuzetno ukusan, je njegova brza priprema i simpatičan, šareni izgled. Uživajte u r...
-
Recept je iz moje prve sveskice recepata, stara je preko 30 god. :) Izmenjena je samo količina griza,( meni je 200 gr. bilo m...
-
Sastojci 1 l. mleka 300 gr. plazma keksa 200 gr. šećera 500 gr. šlaga 2 vrhom pune kašike nutelle 500 gr. kompota od višan...
-
Tijesto: 28 dag brašna 10 dag masti 15 dag šećera 1 jaje 1/2 praška za pecivo 2 žlice mlijeka Krema: 5 dl mlijeka 1 vanilin ...
-
Sastojci pripremiti 300 gr. mlevenog plazma keksa, po 4 kašike koristiti za pripremu svake kore, ostatak ide u fil za jednu...
-
Sastojci karamel fil 100 gr. šećera 175 ml. vode 150 gr. mlevenog keksa žuti fil 100 gr. šećera ...
-
Sastojci za podlogu 100 gr. maslaca ili margarina 170 gr. brašna 150 gr. šećera 1 jaje 2 kašike kakao fil 7 dcl. mle...
0 comments: