Kakao + šlag + čokolada = čoko vjetar
Sastojci (Broj osoba: 4)
Tijesto
4 jaja
4 žlice šećera
1 vanilija šećer
1 p.z.p.
4 žlice brašna
3 žlice tamnog kakaa
Krema
2 vrećice šlag pjene ili šlag kreme
200 gr čokolade za kuhanje
Postupak pripreme
Tijesto
Prvo umutiti bjelanca, dodati šećer i mutiti pjenasto. Dodati žumanca, umutiti. Zatim p.z.p., brašno, kakao. Izmiješati i staviti na pečenje.
Krema
Umutiti 2 vrećice šlag pjene ( ja sam koristila od vanlije) ili šlag kreme.
Otopiti 200 gr čokolade za kuhanje i otopljenu dodati u dobro umućeni šlag.
Sve izmiješati.
Koru prerezati na 2 dijela i premazati kremom unutra i po zadnjoj kori. Ostaviti u frižider 30-60 min pa poslužiti.
Sastojci (Broj osoba: 4)
Tijesto
4 jaja
4 žlice šećera
1 vanilija šećer
1 p.z.p.
4 žlice brašna
3 žlice tamnog kakaa
Krema
2 vrećice šlag pjene ili šlag kreme
200 gr čokolade za kuhanje
Postupak pripreme
Tijesto
Prvo umutiti bjelanca, dodati šećer i mutiti pjenasto. Dodati žumanca, umutiti. Zatim p.z.p., brašno, kakao. Izmiješati i staviti na pečenje.
Krema
Umutiti 2 vrećice šlag pjene ( ja sam koristila od vanlije) ili šlag kreme.
Otopiti 200 gr čokolade za kuhanje i otopljenu dodati u dobro umućeni šlag.
Sve izmiješati.
Koru prerezati na 2 dijela i premazati kremom unutra i po zadnjoj kori. Ostaviti u frižider 30-60 min pa poslužiti.
19:25
Share:
0 comments: