Sastojci
Tijesto:
- 28o grama brašna
- 28o grama maslaca
- 8 žumanjaka
- 28o grama brašna
- 28o grama maslaca
- 8 žumanjaka
Fil:
- 3oo grama šećera
- 3oo grama mljevenih oraha
- 8 bjelanjaka
- 3oo grama šećera
- 3oo grama mljevenih oraha
- 8 bjelanjaka
Posip:
- šećer u prahu
- šećer u prahu
Priprema:
Omekšati maslac, pa ga sastaviti sa žumanjcima i brašnom. Ostaviti tijesto petnaestak minuta da odstoji. Nakon toga tijesto podijeliti na 5o kuglica i ostavit ga na par sati u frižideru ili možda najbolje preko noći. Umutiti bjelanjke, dodavati šećer po malo muteći i na kraju dodati orahe. Kad tijesto izvadite iz frižidera ostavite ga da postigne sobnu temperaturu, nakon toga svaku kuglicu razvijete u pravougaonik, stavite na to fil od bjelanjaka i oraha, urolate kiflu, malo stisnete sa strana i redate u pleh u koji stavite papir za pečenje. Pecite na 18o stepeni par minuta od prilike 1o-15. Kad se kifle ohlade pospite ih šećerom u prahu.
Iz moje kuhinje / Namirnice.ba
00:07
Share:
0 comments: