Blog Archive

Powered by Blogger.

Sunday 24 August 2014

Poppy pie

Posted by Unknown  |  No comments

58 570x453 Poppy pie
Sastojci za biskvit:

240 g brašna
150 g šećera
4 jajeta
1 prašak za pecivo
1 dl ulja
1 dl jogurta
1 vanilin šećer
Sastojci za fil:

150 g maka
3 dl mlijeka
4 kašike šećera
1/2 vrećice pudinga od vanile
2 kašike džema (ja sam koristila od šljiva)
malo cimeta
1 jaje
2-3 kašike mljevene plazme
1/2 dl mlijeka
Sastojci za preliv:

300 g  jogurta
3-4 kašike šećera
1/2 vrećice pudinga od vanilije
3 kašike mljevene plazme
Priprema:

Umutite jedno jaje, šećer i ulje. Zatim dodajte drugo jaje, miksajte 30-tak sekundi, pa dodajte treće jaje. Opet miksajte 30-tak sekundi, pa dodajte četvrto jaje. Zatim dodajte i jogurt, pa izmiksajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pažljivo izmješajte.
Podijelite na 2 dijela. U margarinom premazan i brašnom posut pleh sipajte polovinu smjese za biskvit. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 7 minuta.
Sjedinite mak i šećer, prelijte mlijekom i stavite na vatru. Kuhajte na laganoj vatri 3 minute. Puding otopite u malo mlijeka, sipajte u mlijeko sa makom, pa kuhajte miješajući svo vrijeme 2-3 minuta. Maknite sa vatre, dodajte džem, cimet i jaje. Izmiksajte. Dodajte mljeveni keks.
Polovinu fila sipajte preko biskvita, premažite. Odmah prelijte drugu polovinu smjese za biskvit. Vratite u pećnicu, pa pecite još 7-8 minuta. Izvadite iz pećnice, premažite drugom polovinom fila sa makom.
Preko fila prelijte prelivom (300 g jogurta izmiksajte sa šećerom. Dodajte prah puding i mljeveni keks, promiješajte). Preko preliva pospite malo maka, stavite u pećnicu i pecite još 20-tak minuta na 175°C. Pečen kolač ostavite da se ohladi, pa režite na parčad.

http://www.kuvajmo-blogovski.com/

02:49 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top