Sastojci i priprema:
Blitvu dosta trošim u kuhinji ali prvi puta sam pravila pitu sa blitvom i dobro je prošla…
Sastojci:
Blitvu dosta trošim u kuhinji ali prvi puta sam pravila pitu sa blitvom i dobro je prošla…
Sastojci:
Fil:
Za polijevanje:
Način pripreme:
U brašno staviti malo soli i ulja, vodom zakuhati 2 jufke i ostaviti dvadesetak minuta da odstoje. Fil napraviti od sira, jaja, malo soli, kajmaka griza i sitno isjeckane blitve. Nakon dvadesetak minuta jufku razviti, namazati je uljem, razvući, na dvije strane dužinom jufke staviti fil od sira i blitve. Jufke podijeliti nožem praviti kolutove ili je zaviti u tepsiji, premazati maslacem peći 3o minta na 250 stepeni. Pečenu pitu preliti vrhnjem za kuhanje.
U brašno staviti malo soli i ulja, vodom zakuhati 2 jufke i ostaviti dvadesetak minuta da odstoje. Fil napraviti od sira, jaja, malo soli, kajmaka griza i sitno isjeckane blitve. Nakon dvadesetak minuta jufku razviti, namazati je uljem, razvući, na dvije strane dužinom jufke staviti fil od sira i blitve. Jufke podijeliti nožem praviti kolutove ili je zaviti u tepsiji, premazati maslacem peći 3o minta na 250 stepeni. Pečenu pitu preliti vrhnjem za kuhanje.
Prijatno! Izvor:tortekolaci.com
13:00
Share:
0 comments: