Imate puno zrelih i prezrelih marelica, onda je ovaj recept odličan izbor. Želite nešto slatko, a da je od marelica probajte ovaj desert.
Kora:
3 šalice badema
4 žlice meda ili agave
4 žlice kokosovog maslaca
malo vanilije
3 žlice sirovog kakaa
Bademe miksajte u multipraktiku do brašna. Dodajte med, kokosov maslac, vaniliju i kakao.
Od dobivene kore za tortu odvojite pola šalice i stavite sa strane.
Kada ste dobili čvrstu smjesu pritisnite je na dno kalupa za tortu.
Krema:
2 1/2 šalice indijskih oraščića
4-5 žlica narančinog soka
2 žlice soka od limuna
4-5 zrelih svježih marelica
1/2 šalice meda ili agave
1/2 šalice kokosovog maslaca
malo vanilije
U blender stavite indijske oraščiće, narančin i limunov sok, marelice, med i kokosov maslac, te malo vanilije.
Miksajte u blenderu dok ne dobijete gustu glatku kremu.
Na koru torte stavite 3-4 žlice kreme, te na tu kremu poslažite polovice zrelih marelica po cijeloj površini (to je otprilike 7-8 marelica ovisi o veličini marelica). Između marelica i okolo stavite dio razmrvljene kore za tortu koju ste prethodno odvojili u šalici, a drugi dio te kore za dekoraciju na vrh.
Nakon što ste to sve posložili možete staviti ostatak kreme i na vrh torte stavite ostatak kore koji ste razmrvili između prstiju.
Tortu stavite na 2-3 sata u zamrzivač, nakon toga je spremite u hladnjak i poslužite.
Izvor:SirovaHrana.hr
17:12
Share:
0 comments: