Sastojci
POŠIRANE KRUŠKE
4 male kruške, oguljene, sredina očišćena (ili 2 veće)
3 šalice vode
1/2 šalice šećera
4 anisa (ili 2 zlicice sjemena)
2 štapića cimeta
1 cijeli muškatni oraščić
1/2 mahune vanilije
BISKVIT
3 jaja
10 dag šećera
5 dag badema
5 dag lješnjaka
5 dag kakaa
3 dag brašna
2 žlice vode
4 žlice mlijeka
maslac i brašno za kalup
KARAMEL MOUSSE
1/2 šalice šećera
2 žlice vode
2 žlice maslaca
1 šalica vrhnja za šlag
BAVARSKA KREMA OD VANILIJE
4 žumanjka
50 g šećera
1 šalica punomasnog mlijeka
1/2 mahune vanilije
1 šalica šlaga
3 žlice gustina
PRELJEV OD SOKA KRUŠKI
1 šalica sirupa od kruške (koji je ostao od kuhanja)
1 preljev za torte
Priprema
POŠIRANE KRUŠKE
Kruške oguliti i očistiti sredinu. Staviti u posudu sa vodom, šećerom i začinima te kuhati 30-ak minuta.
Kad omekšaju izvaditi iz sirupa. Ohladiti te isjeckati na kockice.
Tekućinu vratiti na vatru da se smanji tako da ostane oko 1 šalice. Maknuti s vatre i procijediti od začina.
BISKVIT
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva.
Ispržiti bademe i lješnjake te smljeti. Pomješati ih i dodati brašno te kakao.
Istuči snijeg od bjelanjaka s malo soli.
Potom kremasto izmiksati žumanjke sa šećerom, vodom i mlijekom.
Naizmjenično dodavati u žumanjke kakao smjesu i bjelanjke. Dobro ujednačiti.
U pleh (35x22cm) staviti papir za pečenje i lagano podmazati
Peći oko 20-ak minuta na 180 stupnjeva.
Ostaviti da se ohladi te potom odstraniti papir i vratiti biskvit u pleh.
Politi biskvit sa 2 žlice sirupa od kuhanja krušaka.
KARAMEL MOUSSE
3/4 šalice šlaga držati u hladnjaku, a 1/4 (cca. 62,5 ml) ostaviti sa strane jer će se to dodati u karamel.
Šećer i vodu dodati te zagrijati na srednjoj vatri. Nakon što voda ispari početi će se topiti šećer. Zagrijavati dok ne dobije lijepu tamno smeđu karamel boju. U to dodati maslac pa vrhnje. Dobro ujednačiti.
Ohladiti na sobnoj temperaturi.
Istuči šlag. 1/3 dodati i dobro umješati u karamel, a potom dodati ostatak.
Namazati na biskvit i izravnati.
Staviti u hladnjak
BAVARSKA KREMA OD VANILIJE
Umutite žumanjke sa šećerom i gustinom.
U posudu zagrijte mlijeko i vaniliju.
Kad zakuha dodati smjesu žumanjaka te mješati dok se ne zgusne kao puding.
Umješati lagano kruške te ohladiti.
Umutiti šlag te potom lagano umješati u kremu.
Namazati na musse od karamele.
Staviti u hladnjak.
PRELJEV OD SIRUPA U KOJEM SU SE KRUŠKE KUHALE
1 šalicu sirupa od kuhanja pripremiti po uputama na preljevu za torte te izliti na kolač i brzo poravnati.
(coolinarika.com)
Thursday, 28 August 2014
Jesenski vjetar
Posted by Unknown |  No comments
10:23
Share:
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
Recent Articles
-
Sastojci za tijesto: 1 kg brašna voda kašičica soli Priprema tijesta: Navedene sastojke pomiješati i napraviti tijesto,zatim pus...
-
BUREK POTREBNO JE : 500 g brašna, malo ulja i soli, i eventualno malo vode ZA TIJESTO ZA JUFKE JE POTREBNO: 500 g brašna, malo ulja, ma...
-
Idealan obrok za vikend, posebno neki hladniji. Pita nosi razne nazive, vjerovatno zavisno od mjesta gdje se (i kako) pravi. Evo jednog jed...
-
Recept je iz moje prve sveskice recepata, stara je preko 30 god. :) Izmenjena je samo količina griza,( meni je 200 gr. bilo m...
-
Ono što je najbolje kod ovog kolača, osim što je izuzetno ukusan, je njegova brza priprema i simpatičan, šareni izgled. Uživajte u r...
-
Sastojci 1 l. mleka 300 gr. plazma keksa 200 gr. šećera 500 gr. šlaga 2 vrhom pune kašike nutelle 500 gr. kompota od višan...
-
Sastojci karamel fil 100 gr. šećera 175 ml. vode 150 gr. mlevenog keksa žuti fil 100 gr. šećera ...
-
Sastojci pripremiti 300 gr. mlevenog plazma keksa, po 4 kašike koristiti za pripremu svake kore, ostatak ide u fil za jednu...
-
Tijesto: 28 dag brašna 10 dag masti 15 dag šećera 1 jaje 1/2 praška za pecivo 2 žlice mlijeka Krema: 5 dl mlijeka 1 vanilin ...
-
Sastojci za podlogu 100 gr. maslaca ili margarina 170 gr. brašna 150 gr. šećera 1 jaje 2 kašike kakao fil 7 dcl. mle...
0 comments: