Nadjev:
Preljev:
I još:
Priprema biskvita:
Cijela jaja razmutiti, dodat šećer, potom ulje i postupno dodavati brašno sa praskom za pecivo. Dodati i vodu.
Peći oko 25 min na 150 C° (Okrugao kalup promjera 24 ili 26)
Cijela jaja razmutiti, dodat šećer, potom ulje i postupno dodavati brašno sa praskom za pecivo. Dodati i vodu.
Peći oko 25 min na 150 C° (Okrugao kalup promjera 24 ili 26)
Nadjev:
Posebno izmiksati vrhnje a posebno sir. U sir dodati šećer, vaniliju i limun. U međuvremenu napraviti želatinu po uputama. Sjediniti obje smjese, dodat im rastopljnu želatinu.
Na pečen biskvit, unutar kalupa poslagati jagode na pola rezane kao na slici, potom staviti nadjev. Po nadjevu odozgo poslagati višnje.
Posebno izmiksati vrhnje a posebno sir. U sir dodati šećer, vaniliju i limun. U međuvremenu napraviti želatinu po uputama. Sjediniti obje smjese, dodat im rastopljnu želatinu.
Na pečen biskvit, unutar kalupa poslagati jagode na pola rezane kao na slici, potom staviti nadjev. Po nadjevu odozgo poslagati višnje.
Preljev:
Kad kompot zakipi ukuhati puding i napraviti žele. Razliti po torti.
Napomene: Idealno bi bilo da ova torta prenoći. Ako nije moguće, onda minimalno 2-3 h u hladnjaku na jako hlađenje.
Kad kompot zakipi ukuhati puding i napraviti žele. Razliti po torti.
Napomene: Idealno bi bilo da ova torta prenoći. Ako nije moguće, onda minimalno 2-3 h u hladnjaku na jako hlađenje.
U slast!
Izvor:tortekolaci.com
09:56
Share:
0 comments: