Sastojci
rastopljeni maslac
250 gr brašna
125 gr putera
60 gr šećerne glazure
2 kašike kokosovog brašna
jedno žumance
1,5 kašika hladne vode
jedno bjelance
Mint glazura
300 gr bijele čokolade
150 ml vrhnja
2 kašike mint kreme
Tamna čokolada glazura:
3 puta po 100 gr pakovanja mint tamne čokolade
250 ml vrhnja
Priprema
Premažite tepsiju (22 cm) sa rastopljenim maslacem. Pomješajte brašno, puter, šećer i kokos dok se ne naprave male grudvice. Dodajte žumance i vodu i promješajte dok se tijesto ne sjedini. Zatim mješavinu prenesite na radnu površinu i mjesite dok ne postane glatka, zatim oblikujte u disk. Ostavite u frižider na 10 minuta.
Razvaljajte tijesto između dva komada papira za pečenje tako da dobijete disk debljine 3mm. Oblikujte disk da se lijepo uklopi u tepsiju i ostavite u frižider na 20 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180C . Stavite tijesto u rernu da se peče 10 minuta, dok tijesto ne postane čvrsto. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. bPremažite bjelancetom da se popune pukotine u tijestu.
Za mint glazuru, ubacite čokoladu u vatrostalnu posudu. Vrhnje ubacite u tavu i ostavite da proključa, zatim prelijte čokoladu vrhnjem i ostavite 1 minutu. Miješajte polagano i ubacite mint kremu. Prelijte preko tijesta i ostavite na 1 sat.
Za glazuru od čokolade, ubacite čokoladu u vatrostalnu zdjelu, kremu stavite da proključa i prelijte preko čokolade. Ostavite na 1 minutu. Zatim lagano promješati i preliti preko mint glazure. Ostaviti u frižider na 3 sata. Prijatno!
(receptinadlanu)
Friday, 29 August 2014
Savršeni čokoladni mint tart
Posted by Unknown |  No comments
11:34
Share:
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
Recent Articles
-
Sastojci za tijesto: 1 kg brašna voda kašičica soli Priprema tijesta: Navedene sastojke pomiješati i napraviti tijesto,zatim pus...
-
BUREK POTREBNO JE : 500 g brašna, malo ulja i soli, i eventualno malo vode ZA TIJESTO ZA JUFKE JE POTREBNO: 500 g brašna, malo ulja, ma...
-
Idealan obrok za vikend, posebno neki hladniji. Pita nosi razne nazive, vjerovatno zavisno od mjesta gdje se (i kako) pravi. Evo jednog jed...
-
Recept je iz moje prve sveskice recepata, stara je preko 30 god. :) Izmenjena je samo količina griza,( meni je 200 gr. bilo m...
-
Ono što je najbolje kod ovog kolača, osim što je izuzetno ukusan, je njegova brza priprema i simpatičan, šareni izgled. Uživajte u r...
-
Sastojci 1 l. mleka 300 gr. plazma keksa 200 gr. šećera 500 gr. šlaga 2 vrhom pune kašike nutelle 500 gr. kompota od višan...
-
Sastojci karamel fil 100 gr. šećera 175 ml. vode 150 gr. mlevenog keksa žuti fil 100 gr. šećera ...
-
Sastojci pripremiti 300 gr. mlevenog plazma keksa, po 4 kašike koristiti za pripremu svake kore, ostatak ide u fil za jednu...
-
Tijesto: 28 dag brašna 10 dag masti 15 dag šećera 1 jaje 1/2 praška za pecivo 2 žlice mlijeka Krema: 5 dl mlijeka 1 vanilin ...
-
Sastojci za podlogu 100 gr. maslaca ili margarina 170 gr. brašna 150 gr. šećera 1 jaje 2 kašike kakao fil 7 dcl. mle...
0 comments: