Tijesto:
- 28 dag brašna
- 10 dag masti
- 15 dag šećera
- 1 jaje
- 1/2 praška za pecivo
- 2 žlice mlijeka
- 5 dl mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 15 dag šećera
- 3 žlice brašna
- 3 žlice šećera
- 16 dag margarina
- 10 dag čokolade
- 3 žlice šećera
- 5 žlica mlijeka
- 1 žlica margarina
Izraditi tijesto i ostaviti na hladnom pola sata, razvaljati dvije kore i peci na obrnutoj strani lima. Jos tople odmah odloziti na ravnu povrsinu.
Priprema kreme:
U mlijeko staviti vanilin secer, pa ukuhati secer i brasno. Posebno na tavi poprziti (spinati) 3 zlice secera i uliti u vrucu kremu. U ohladeno umijesati pjenasto izraden margarin. Kore premazati kremom, a povrsinu kolaca preliti cokoladnom glazurom.
Priprema glazure:
Na laganoj vatri zagrijavati sve sastojke i preliti preko ohladenog kolaca.
Izvor: dobar-recept
11:12
Share:
0 comments: