Sastojci:
7 jaja
300 g šećera
10 kašika brašna
250 g margarina
1 l mlijeka
Priprema:
Otopite margarin i ostavite da se prohladi.
Istopite 200 g šećera, kao karamel, pa dodajte 1 l mlijeka. Ostavite da se šećer otopi, pa ohladite karamel mlijeko.
Umutite žumanca sa 50 g šećera, pa dodajte otopljeni margarin.
Bjelanca umutite sa 50 g šećera u čvrst snijeg.
U žumanca dodajte postepeno karamel mlijeko i brašno, miksajući najslabijom brzinom. Na kraju pažljivo dodajte i snijeg od bjelanaca.
Izlijte u pleh premazan uljem i posut brašnom. Ubacite u pećnicu zagrijanu na 180°C, pa smanjite temperaturu na 150°C.
Pecite oko 60 minuta. Pečen kolač ohladite, pa režite na komade.
(kuvajmo-blogovski.com)
10:52
Share:
0 comments: