- TIJESTO
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 5 žlica brašna
- NADJEV
- 1 l mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 3 žlice škrobnog brašna
- 3 žlice brašna
- 8 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 l vrhnja za šlag
Recept – Areina kremšnita
Autor: Vahdeta Kartal
Tijesto za Areine kremšnite
- Razdvojiti bjelanjke od žumanjaka.
- Umutiti žumanjke te dodati 5 žlica šećera, 5 žlica brašna i umućeni snijeg od bjelanjaka.
- Lagano izjednačiti smjesu i peći na 250 °C 15 do 20 minuta.
Nadjev za Areine kremšnite
- Umutiti 6 žumanjaka s osam žlica šećera.
- U smjesu sa žumanjcima dodati 2 dl mlijeka.
- Lagano izjednačiti mikserom, dodati 3 žlice škrobnog brašna, 3 žlice brašna i 8 žlica šećera.
- Ostatak mlijeka staviti da prokuha.
- U prokuhano mlijeko izliti smjesu koju smo predhodno umutili te lagano miješati do određene gustoće.
- U toplu smjesu lagano umiješati snijeg od 6 bjelanjaka.
- Posebno umutiti 1/2 l vrhnja za šlag.
- 1/3 staviti u smjesu a ostatak šlaga staviti kao ukras.
Slaganje Areinih kremšnita
- Dobiveni biskvit prepoloviti na 2 dijela.
- Jedan dio staviti u pleh, a drugi dio kore isjeći na kocke.
- Na prvi dio kore staviti žuti fil.
- Na taj fil staviti šlag te poredati izrezane kocke od kore.
Izvor:kolaci.eu
11:19
Share:
0 comments: