- SASTOJCI
- 1 kg krumpira
- 200 g brašna
- 30 g griza
- 1 jaje
- malo ulja
- malo soli
- 20 šljiva
- 200 g prezli
- malo šećera
Recept za knedle sa šljivama
Priprema smjese za knedle
- Neoguljen krumpir stavite kuhati, a čim je skuhan ogulite ga dok je što topliji.
- Izgnječite krumpir u pire smjesu pa joj dodajte brašno i griz, malo ulja, sol i jaje.
- Sve ručno miješajte dok smjesa ne postane jednolična.
- Smjesu mijesite lagano pazeći da tijesto ne bude pretvrdo.
- Šljive operite i posušite jer će suhe bolje prionuti u tijesto, s tim da svaku prerežete i izvadite košticu.
Punjenje šljivama
- Od dobivene smjese rukama uzimajte dijelove tijesta pa dlanovima oblikujte kugle tijesta koje ćete spljoštiti u plohu debljine cca. ½ centimetra.
- U sredinu svake plohe stavite šljivu te tijesto oblikujte u knedlu. Postupak ponovite sa preostalim tijestom i šljivama.
Termička obrada
- U zakipljelu vodu oprezno spuštajte knedle sa šljivama i kuhajte 10- ak minuta. Kad su sve knedle skuhane uvaljajte ih u prezle i pospite sa malo šećera.
- Pećnicu prethodno zagrijte na 200°C pa knedle sa šljivama uvaljane u prezle pa zapecite 5 minuta.
Napomena
- Umjesto šljiva možete koristiti i drugo prikladno voće (marelica, breskva…).
Knedle sa šljivama su pripravljene i spremne za posluživanje, u slast!
izvor: kitchenproject.com
11:16
Share:
0 comments: