Blog Archive

Powered by Blogger.

Monday 19 January 2015

Nevjerojatan je popis bolesti koje liječi ova biljka!

Posted by Unknown  |  No comments


 Velièina slova POZNATA JOŠ OD DAVNINA ALI ZANEMARENA

Raširena je po čitavoj Europi te se susreće po vlažnim livadama, svijetlim šumama, a javlja se i na suhim šumskim livadama, sunčanim obroncima i brdskim livadama.
Bukvica ili betonika, biljka za liječenje rana u narodnoj medicini poznata je još od davno. U srednjem vijeku bukvica se primjenjivala za liječenje unutarnjih oboljenja oboljenja (žutica, kašalj, proljev)... No, danas izgleda ne interesira doktore mnogo.

Bukvica je raširena po čitavoj Europi te se susreće po vlažnim livadama, svijetlim šumama, a javlja se i na suhim šumskim livadama, sunčanim obroncima i brdskim livadama. Malena je biljka s duguljasto-jajastim crvenim listovima nazubljenim na svojim krajevima. Cvjetovi su skupljeni u 10 cm dugački cvat s ružicasto-plavim cvjetićima.
Usprkos zanemarivanju ove biljke od strane suvremene medicine, postoje oni koje podržavaju liječenje s prirodom i prirodnim i kažu kako je bukvica biljka za liječenje rana, reume, živaca i krvi, a iz tijela izlučuje sluz, vodu i vjetrove te da jača i umiruje tijelo. Liječi najteže rane koje teško zacjeljuju.
U narodnoj medicini se koristi za ispiranje rana i obloge kod proširenih vena, gnojnih rana, gnojne zanoktice i čireva, ugriza životinja i insekata.
Narodna medicina upotrebljava čaj od lišća i cvijeta za liječenje bolesti želuca i crijeva, bolesti kože, plućne bolesti, bolesti grla, jetre i žuči, bolesti živaca, neuralgije, bolesti slezene, uha, oka, epilepsije, vrtoglavice, bolesti mjehura, reume i gihta, ženskih bolesti, cirkulacije mozga i glave, slabe memorije, vrtoglavice, slabog imuniteta i to naročito kod djece koja mršave.
Kod jake glavobolje pomažu suhi listovi koji se puše kao cigareta. Nisu poznate kontraindikacije.
Aura.ba

22:05 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top