Sastojci
Broj osoba:
20 osoba
20 osoba
Biskvit
10 dkg sjeckani prženi lješnjak
7 bjelanjaka
15 dkg šećera
1 dl ulja
7 žlica brašna
1 prašak za pecivo
Krema
7 žumanjaka
7 dl mlijeka
7 žlica šećera
2 vrećice puding od vanilije
250 g maslaca ili margarina
Glazura
20 dkg čokolade
10 dkg maslaca
malo ulja
i još
1 nutela
20 dkg pettit beure keksa
10 dkg sjeckani prženi lješnjak
7 bjelanjaka
15 dkg šećera
1 dl ulja
7 žlica brašna
1 prašak za pecivo
Krema
7 žumanjaka
7 dl mlijeka
7 žlica šećera
2 vrećice puding od vanilije
250 g maslaca ili margarina
Glazura
20 dkg čokolade
10 dkg maslaca
malo ulja
i još
1 nutela
20 dkg pettit beure keksa
1. Na lim za pečenje 30×40 stavi pek papir i na njega rasporedi ravnomjerno lješnjake.
2. Ulupaj čvrsti snijeg od bjelanjka i šećera, zatim dodaj ulje, te na kraju lagano kuhačom umiješaj brašno s pp.
3. Stavi peći u zagrijanu rernu na 180 C 15 minuta.
4. Kada je biskvit ispečen okreni da lješnjaci budu gore, te premaži nutelom.
5. Kekse umoči u vruće mlijeko, te složi preko nutele.
6. Skuhaj kremu, te u hladno dodaj izrađeni maslac, te ju premaži po keksima.
2. Ulupaj čvrsti snijeg od bjelanjka i šećera, zatim dodaj ulje, te na kraju lagano kuhačom umiješaj brašno s pp.
3. Stavi peći u zagrijanu rernu na 180 C 15 minuta.
4. Kada je biskvit ispečen okreni da lješnjaci budu gore, te premaži nutelom.
5. Kekse umoči u vruće mlijeko, te složi preko nutele.
6. Skuhaj kremu, te u hladno dodaj izrađeni maslac, te ju premaži po keksima.
7. odozo glazura ili tko voli šlag.
SAMO DA NAPOMENEM: ovaj put sam u kremu dodala 10 dkg maslaca i 2 dl slatkog vrhnja……….
meni savršena kombinacija, pogotovo ako kolač ne mora stajati više dana.
Posluživanje
meni je osobno bolja glazura, ali tko voli više šlag može i njega stavit umjesto glazure.
ovaj put sam skuhala kremu kako piše i u gotovu kremu sam dodala 250 g čokolade s 50% kakaa, oko 100g maslaca i na kraju 350 ml vrhnja ………. krema je nešto posebno.
meni savršena kombinacija, pogotovo ako kolač ne mora stajati više dana.
Posluživanje
meni je osobno bolja glazura, ali tko voli više šlag može i njega stavit umjesto glazure.
ovaj put sam skuhala kremu kako piše i u gotovu kremu sam dodala 250 g čokolade s 50% kakaa, oko 100g maslaca i na kraju 350 ml vrhnja ………. krema je nešto posebno.
17:55
Share:
0 comments: