Torta koja se sprema brzo i lako, ne zahteva puno veštine, kremasta je i ukusna.
Sastojci
- 300 g mlevene plazme
- 2 manje banane
- 50 g mlečne čokolade
- Sok od 2 ceđene narandže
- Trećina margarina ( od 250 g)
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Priprema
Umutite margarin koji je prethodno odstojao na sobnoj temperaturi sa prah i vanilin šećerom. Banane naseckajte u tu smesu. U istu smesu izrendajte na krupno rende čokoladu ili je nožem isitnite. Ceđeni sok od narandže takođe dodajte u posudu.
Na kraju dodajte mlevenu plazmu i sve lepo izmešajte. Kada se sastojci lepo sjedine izručite fil za tortu u kalup, oblik po želji. Na dno kalupa pre toga stavite prijanjajuću foliju da bi se lakše prevrnula torta.
Ostaviti tortu u frižider na nekoliko sati da se lepo stegne. Kada je dovoljno čvrsta prevrnite je na tacnu i dekorišite šlagom po želji. (milicinakuhinja.blogspot.com/tajnisastojak)
22:19
Share:
0 comments: