Powered by Blogger.

Friday, 23 January 2015


Rješenje za dlakavost postoji, a tajna se krije u drevnom ruskom receptu. Dlačice će se najprije prorijediti, a nakon par mjeseci potpuno nestati.

Svaka žena koja vodi računa o svom izgledu, zna koliko vremena može oduzeti depilacija ili svakodnevno brijanje. Dlake na ženskom licu su posebno neugodan estetski problem.
Recept možete primjenjivati podjednako za skidanje dlačica s lica, i s tijela.

Postupak i priprema recepture:
Skupite pregršt ljuski od oraha (ne koru) pa ih prosušite i spalite, te dobiveni pepeo prelijte vodom toliko da stvorite smjesu poput kreme ili paste.
Ostavite da smjesa odstoji 12 sati, a onda umočite vatu u smjesu i tapkajte dijelove tijela s kojih želite ukloniti dlačice.
Potrebno je postupak ponoviti više puta dnevno (npr. 3 puta) sve dok ne uočite rezultate, a smjesu je još efektnije držati 30 minuta dnevno kao oblog.
Dobro isprati.

Dlačice će rasti sve manje, tanje i rjeđe.
dnevno.hr

Gadno je, ali pali! Dlačice s lica i tijela nestaju kao rukom odnešene!

Posted by Unknown  |  No comments


Rješenje za dlakavost postoji, a tajna se krije u drevnom ruskom receptu. Dlačice će se najprije prorijediti, a nakon par mjeseci potpuno nestati.

Svaka žena koja vodi računa o svom izgledu, zna koliko vremena može oduzeti depilacija ili svakodnevno brijanje. Dlake na ženskom licu su posebno neugodan estetski problem.
Recept možete primjenjivati podjednako za skidanje dlačica s lica, i s tijela.

Postupak i priprema recepture:
Skupite pregršt ljuski od oraha (ne koru) pa ih prosušite i spalite, te dobiveni pepeo prelijte vodom toliko da stvorite smjesu poput kreme ili paste.
Ostavite da smjesa odstoji 12 sati, a onda umočite vatu u smjesu i tapkajte dijelove tijela s kojih želite ukloniti dlačice.
Potrebno je postupak ponoviti više puta dnevno (npr. 3 puta) sve dok ne uočite rezultate, a smjesu je još efektnije držati 30 minuta dnevno kao oblog.
Dobro isprati.

Dlačice će rasti sve manje, tanje i rjeđe.
dnevno.hr

17:26 Share:

Thursday, 22 January 2015

cesnjakovo ulje nevjerovatan lijekGlavicu bijelog luka prosječne veličine očistimo i napravimo od nje nevjerovatno djelotvoran narodni lijek. Stavite u staklenu teglu i prelijte čistom čašom nerafiniranog suncokretovog ulja, a zatim staviti u hladnjak.

Sljedećeg dana iscijediti kašičicu za kafu limunovog soka i dodati isto toliko ulja od bijelog luka i pomiješati.
Piti tri puta dnevno pola sata prije jela. Kura traje 1-3 mjeseca, a poslije jednomjesečne pauze može se ponoviti.
Otklanja spazam (grčenje) krvnih sudova, mozga, koronarne bolesti srca, otežano disanje, propisuje se kod skleroze. Odlično je sredstvo za širenje krvnih sudova.
dnevno.hr

PRIPREMITE SAMI: Ulje od bijelog luka nevjerovatan lijek

Posted by Unknown  |  No comments

cesnjakovo ulje nevjerovatan lijekGlavicu bijelog luka prosječne veličine očistimo i napravimo od nje nevjerovatno djelotvoran narodni lijek. Stavite u staklenu teglu i prelijte čistom čašom nerafiniranog suncokretovog ulja, a zatim staviti u hladnjak.

Sljedećeg dana iscijediti kašičicu za kafu limunovog soka i dodati isto toliko ulja od bijelog luka i pomiješati.
Piti tri puta dnevno pola sata prije jela. Kura traje 1-3 mjeseca, a poslije jednomjesečne pauze može se ponoviti.
Otklanja spazam (grčenje) krvnih sudova, mozga, koronarne bolesti srca, otežano disanje, propisuje se kod skleroze. Odlično je sredstvo za širenje krvnih sudova.
dnevno.hr

23:05 Share:


Američko medicinsko udruženje nedavno je pretilost proglasilo bolešću. Zbog pretilosti, postoji opasnost od dijabetesa tipa 2, srčanih bolesti, ali i problema s kostima.

Prekomjerna težina sve je veći problem u modernom svijetu. A koliko može biti štetna za organizam pokazuje i slika napravljena termografskim skenerom.
Slika prikazuje tijela žena otprilike iste dobi i iste visine. Žena s lijeve strane ima 113 kilograma, dok žena s desne ima 54 kilograma.
54 kilograma.
Osim očigledne razlike, tijela ovih dviju žena razlikuju se i po još nečemu.
Nažalost, ženi s prekomjernom težinom unutrašnji organi, poput srca i pluća, pod pritiskom su nataložene masnoće stoga su primorani zbiti se. Takav položaj usporava i otežava njihov rad, piše Quadranopia portal.
Američko medicinsko udruženje nedavno je pretilost proglasilo bolešću. Zbog pretilost postoji opasnost od dijabetesa tipa 2, srčanih bolesti, ali i problema s kostima.

  • Autor: Ivana Galešić

FOTO: Zastrašujuća fotografija: Zašto biste pod hitno trebali na dijetu!

Posted by Unknown  |  No comments



Američko medicinsko udruženje nedavno je pretilost proglasilo bolešću. Zbog pretilosti, postoji opasnost od dijabetesa tipa 2, srčanih bolesti, ali i problema s kostima.

Prekomjerna težina sve je veći problem u modernom svijetu. A koliko može biti štetna za organizam pokazuje i slika napravljena termografskim skenerom.
Slika prikazuje tijela žena otprilike iste dobi i iste visine. Žena s lijeve strane ima 113 kilograma, dok žena s desne ima 54 kilograma.
54 kilograma.
Osim očigledne razlike, tijela ovih dviju žena razlikuju se i po još nečemu.
Nažalost, ženi s prekomjernom težinom unutrašnji organi, poput srca i pluća, pod pritiskom su nataložene masnoće stoga su primorani zbiti se. Takav položaj usporava i otežava njihov rad, piše Quadranopia portal.
Američko medicinsko udruženje nedavno je pretilost proglasilo bolešću. Zbog pretilost postoji opasnost od dijabetesa tipa 2, srčanih bolesti, ali i problema s kostima.

  • Autor: Ivana Galešić

22:49 Share:

Znate li što unosite u svoj organizam i odakle je meso koje konzumirate?
1. Tvornički obrađeno meso konzervira se hlađenjem, dimljenjem, soljenjem ili dodavanjem konzervansa.
2. Pileći kroketi (popularni chicken nuggets) rade se od mljevenog (praktički tekućeg) mesa koji se nakon dodavanja pojačivača okusa formiraju u oblike na koje smo navikli.
3. Znate li da su dlake glodavaca dopuštene u hrani?! Naime, američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) dopušta četiri dlake npr. štakora po 100 grama tvornički obrađene hrane.
4. Meso se može tretirati s ugljičnim monoksidom (CO) kako bi dobilo privid zdrave i crvene boje.
5. Dokazano je da je čak 70 posto pilića uzgojenih u Americi hranjeno sa supstancama na bazi arsena.
6. Losos iz uzgajališta ne može biti roze boje jer u hranilištima nema planktona koji njegovom mesu daju tu boju. Boja se dobiva tako da se ribama daje hrana koja sadrži umjetne boje.
7. Hrenovke sadrže mješavinu različitih mesnih ostataka, a nadodaje im se i mast, škrob i pojačivači okusa.
8. Velike kompanije kao što su Heinz ili Nestle ne žele otkriti odakle dolazi njihovo meso.
9. Silicij-dioksid koji se može pronaći u pijesku također se može pronaći u mesu koje koriste lanci brze prehrane.
10. Svinjama koje se uzgajaju u Americi redovito se daje hrana obogaćena kontroverznom supstancom "Ractopamine" koja potiče rast.
11. Istraživanje iz 2007. godine potvrdilo je da konzumacija tvornički obrađenog mesa povećava šanse za obolijevanje od raka crijeva, a broj obolijelih ljudi bi se drastično smanjio da ljudi konzumiraju ne više od 70 grama tvornički obrađenog mesa (za usporedbu, jedna hrenovka ima 30 grama).

  • Autor: A. Radovčić/Buzzfeed

Osvijestite se! Činjenice o tvornički obrađenom mesu od kojih će vam se okrenuti želudac

Posted by Unknown  |  No comments


Znate li što unosite u svoj organizam i odakle je meso koje konzumirate?
1. Tvornički obrađeno meso konzervira se hlađenjem, dimljenjem, soljenjem ili dodavanjem konzervansa.
2. Pileći kroketi (popularni chicken nuggets) rade se od mljevenog (praktički tekućeg) mesa koji se nakon dodavanja pojačivača okusa formiraju u oblike na koje smo navikli.
3. Znate li da su dlake glodavaca dopuštene u hrani?! Naime, američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) dopušta četiri dlake npr. štakora po 100 grama tvornički obrađene hrane.
4. Meso se može tretirati s ugljičnim monoksidom (CO) kako bi dobilo privid zdrave i crvene boje.
5. Dokazano je da je čak 70 posto pilića uzgojenih u Americi hranjeno sa supstancama na bazi arsena.
6. Losos iz uzgajališta ne može biti roze boje jer u hranilištima nema planktona koji njegovom mesu daju tu boju. Boja se dobiva tako da se ribama daje hrana koja sadrži umjetne boje.
7. Hrenovke sadrže mješavinu različitih mesnih ostataka, a nadodaje im se i mast, škrob i pojačivači okusa.
8. Velike kompanije kao što su Heinz ili Nestle ne žele otkriti odakle dolazi njihovo meso.
9. Silicij-dioksid koji se može pronaći u pijesku također se može pronaći u mesu koje koriste lanci brze prehrane.
10. Svinjama koje se uzgajaju u Americi redovito se daje hrana obogaćena kontroverznom supstancom "Ractopamine" koja potiče rast.
11. Istraživanje iz 2007. godine potvrdilo je da konzumacija tvornički obrađenog mesa povećava šanse za obolijevanje od raka crijeva, a broj obolijelih ljudi bi se drastično smanjio da ljudi konzumiraju ne više od 70 grama tvornički obrađenog mesa (za usporedbu, jedna hrenovka ima 30 grama).

  • Autor: A. Radovčić/Buzzfeed

22:41 Share:


Donosimo vam dva jednostavna recepta za maske koje će oporaviti kosu, potaknuti rast kose i osigurati joj sjaj!

Jeste li znali da sve što vam je potrebno za prekrasnu kosu nalazi se u vašoj kuhinji? Donosimo vam dva jednostavna recepta za maske koje će oporaviti kosu, potaknuti rast kose i osigurati joj sjaj! 
Maska od banane
Pomiješajte dvije zgnječene banane, žumanjak, te žlicu (jušnu) soka od limuna. Smjesu nanesite na kosu, te omotajte glavu plastičnom vrećicom i ručnikom. Ostavite da djeluje 30-40 minuta, te isperite.
Maska od naranče

  • Autor: A. Pranjić

Ovo je maska od koje kosa raste 'kao luda'!

Posted by Unknown  |  No comments



Donosimo vam dva jednostavna recepta za maske koje će oporaviti kosu, potaknuti rast kose i osigurati joj sjaj!

Jeste li znali da sve što vam je potrebno za prekrasnu kosu nalazi se u vašoj kuhinji? Donosimo vam dva jednostavna recepta za maske koje će oporaviti kosu, potaknuti rast kose i osigurati joj sjaj! 
Maska od banane
Pomiješajte dvije zgnječene banane, žumanjak, te žlicu (jušnu) soka od limuna. Smjesu nanesite na kosu, te omotajte glavu plastičnom vrećicom i ručnikom. Ostavite da djeluje 30-40 minuta, te isperite.
Maska od naranče

  • Autor: A. Pranjić

22:37 Share:


Za dug i kvalitetan život savjetovao ju je čak i cijenjeni doktor Paavo Ariola.
Ako ste na tržnicama uvijek zaobilazili police sa sirutkom ili je bacali ako sami kod kuće pravite jogurt, kefir ili sir, nemojte to više raditi jer je sirutka drevni lijek koji je preporučivao i sam Hipokrat. Dugo se smatralo da su Norvežanke dugovale svoju prekrasnu put upravo ovom napitku. Za dug i kvalitetan život savjetovao ju je čak i cijenjeni doktor Paavo Ariola. Dokaz da je sirutka čudotvorna je i Old Thomas Parr, skromni engleski seljak koji je doživio 152 godine. Bio je poznat po tome što je pio sirutku svaki dan.

Sastav i ljekovitost sirutke
Za prehranu je ova namirnica prikladna od začeća do duboke starosti. Čak se i zbog sličnosti majčinom mlijeku može koristiti kao nadomjestak za mlijeko u prehrani dojenčadi.
Sirutka je u izvornom obliku tekućina koja sadrži manje od 1 % bjelančevina i preko 93 % vode. Glavni sastojci sirutke su kalij, natrij, magnezij, fosfor, željezo, cink, bakar, kobalt, mangan, molibden, vitamini, vrijedni enzimi i aminokiseline.
Samo 26 kalorija sadrži sto grama sirutke, zbog čega je posebno pogodna za mršavljenje.
Najzdraviji napitak za bolesnu jetru
Čista jetra ključ je dobrog zdravlja, a sirutka je moćan čistač jetre. Ako bolujete od bilo kakve bolesti jetre, redovito pijte sirutku. Sirutka sadrži beta-laktoglobulin koji opskrbljuje organizam aminokiselinama zvanima BCAA, koje značajno pomažu kod uznapredovalih jetrenih bolesti.
Oboljelima od ciroze suplementiranje s BCAA pomaže da žive duže i kvalitetnije, tvrde stručnjaci. 
Alfa-lactalbumin koji sadrži sirutka, obiluje esencijalnom aminokiselinom triptofanom poznatom po reguliranju sna i poboljšavanju raspoloženja. On je bogat imunoglobulinima i lizosomom koji jačaju imunitet, što je vrlo korisno kod kroničnog hepatitisa. Ujedno, sadrži i protuupalni laktoferin, sastojak od neprocjenjive važnosti za one čija je jetra podložna upalama. Sirutka je puna cisteina koji su potrebni tijelu za proizvodnju glutationa, antioksidansa koji štiti tijelo od upala i toksina. Razina cisteina jako je niska kod oboljelih od hepatitisa C, što pogoršava oštećenja jetre.
Naime, glutation je moćan antioksidans koji pomaže kod problema sa štitnjačom, kroničnim upalama, rakom, multiplom sklerozom i Parkinsonovom bolesti.

Za izdržljivost i mršavljenje
Ako se intenzivno bavite sportom, pokušavate smršavjeti, pod stresom ste ili bolujete od teške bolesti, sirutka bi trebala biti dio vašeg svakodnevnog jelovnika. Sirutka obiluje elektrolitima, odlično hidratizira tijelo, daje više energije pa je puno prikladnija od štetnih energetskih pića.
Sirutka je glavna sirovina za proizvodnju proteina koji su, kao što se zna, neizbježan dio prehrane svakog sportaša te konzumiranje sirutke omogućuje brži oporavak i rast mišića nakon vježbanja, smanjuje apetit i potiče mršavljenje.
Ujedno doprinosi i krvožilnom zdravlju jer smanjuje glukozu u krvi i krvni tlak, pokazuju istraživanje. Pošasti modernog života poput debljine, visokog tlaka, umora i stresa možete ublažiti redovnom konzumacijom sirutke.
Narodni lijek za probavu
Mliječna kiselina koju posjeduje sirutka smanjuje prekomjeran broj gljivica i bakterija u crijevima, a njezin niski PH potiče njihov rad.
Preporuča se redovito konzumiranje kod zatvora, nadutosti, grčeva, divertikulitisa i kroničnih upala crijeva.
Ovaj stari narodni lijek može značajno pomoći kod:
- kroničnog umora i stresa
- debljine i prejedanja
- visokog tlaka
- pada imuniteta
- želučanih tegoba
- bolesti jetre
- kandide
- čišćenja organizma od toksina
Priprema i primjena sirutke
Najbolja stvar kod sirutke jest da je možete i sami napraviti od sirovog domaćeg mlijeka ili kupiti na tržnicama ili u trgovinama eko-hrane ili je pak nabaviti od lokalnih proizvođača. Kozja sirutka je najbolja, ali dobra je i kravlja. Najvažnije je da je riječ o pašnim životinjama koje nisu "pumpane" hormonima. Od 10 litara mlijeka u prosjeku se dobije jedan kilogram sira i devet litara sirutke.
Zato što ima diueretička svojstva, sirutku se u početku preporuča piti umjereno, no možete je piti triput dnevno po 1,5 decilitar, a postepeno ovu dozu možete povećati i do litre dnevno.
Ako imate probavne smetnje, samo promiješajte žlicu sirutke u čaši vode i popijte prije svakog obroka.

Sirutku osim za liječenje možete koristiti i za vanjsku njegu kože i kose, u pripremi pekarskih proizvoda i smoothieja te u prehrani domaćih životinja i kućnih ljubimaca, piše alternativa_za_vas.com.

Doživio 152 godine jer je svakodnevno konzumirao ovaj napitak. Doznajte koji!

Posted by Unknown  |  No comments



Za dug i kvalitetan život savjetovao ju je čak i cijenjeni doktor Paavo Ariola.
Ako ste na tržnicama uvijek zaobilazili police sa sirutkom ili je bacali ako sami kod kuće pravite jogurt, kefir ili sir, nemojte to više raditi jer je sirutka drevni lijek koji je preporučivao i sam Hipokrat. Dugo se smatralo da su Norvežanke dugovale svoju prekrasnu put upravo ovom napitku. Za dug i kvalitetan život savjetovao ju je čak i cijenjeni doktor Paavo Ariola. Dokaz da je sirutka čudotvorna je i Old Thomas Parr, skromni engleski seljak koji je doživio 152 godine. Bio je poznat po tome što je pio sirutku svaki dan.

Sastav i ljekovitost sirutke
Za prehranu je ova namirnica prikladna od začeća do duboke starosti. Čak se i zbog sličnosti majčinom mlijeku može koristiti kao nadomjestak za mlijeko u prehrani dojenčadi.
Sirutka je u izvornom obliku tekućina koja sadrži manje od 1 % bjelančevina i preko 93 % vode. Glavni sastojci sirutke su kalij, natrij, magnezij, fosfor, željezo, cink, bakar, kobalt, mangan, molibden, vitamini, vrijedni enzimi i aminokiseline.
Samo 26 kalorija sadrži sto grama sirutke, zbog čega je posebno pogodna za mršavljenje.
Najzdraviji napitak za bolesnu jetru
Čista jetra ključ je dobrog zdravlja, a sirutka je moćan čistač jetre. Ako bolujete od bilo kakve bolesti jetre, redovito pijte sirutku. Sirutka sadrži beta-laktoglobulin koji opskrbljuje organizam aminokiselinama zvanima BCAA, koje značajno pomažu kod uznapredovalih jetrenih bolesti.
Oboljelima od ciroze suplementiranje s BCAA pomaže da žive duže i kvalitetnije, tvrde stručnjaci. 
Alfa-lactalbumin koji sadrži sirutka, obiluje esencijalnom aminokiselinom triptofanom poznatom po reguliranju sna i poboljšavanju raspoloženja. On je bogat imunoglobulinima i lizosomom koji jačaju imunitet, što je vrlo korisno kod kroničnog hepatitisa. Ujedno, sadrži i protuupalni laktoferin, sastojak od neprocjenjive važnosti za one čija je jetra podložna upalama. Sirutka je puna cisteina koji su potrebni tijelu za proizvodnju glutationa, antioksidansa koji štiti tijelo od upala i toksina. Razina cisteina jako je niska kod oboljelih od hepatitisa C, što pogoršava oštećenja jetre.
Naime, glutation je moćan antioksidans koji pomaže kod problema sa štitnjačom, kroničnim upalama, rakom, multiplom sklerozom i Parkinsonovom bolesti.

Za izdržljivost i mršavljenje
Ako se intenzivno bavite sportom, pokušavate smršavjeti, pod stresom ste ili bolujete od teške bolesti, sirutka bi trebala biti dio vašeg svakodnevnog jelovnika. Sirutka obiluje elektrolitima, odlično hidratizira tijelo, daje više energije pa je puno prikladnija od štetnih energetskih pića.
Sirutka je glavna sirovina za proizvodnju proteina koji su, kao što se zna, neizbježan dio prehrane svakog sportaša te konzumiranje sirutke omogućuje brži oporavak i rast mišića nakon vježbanja, smanjuje apetit i potiče mršavljenje.
Ujedno doprinosi i krvožilnom zdravlju jer smanjuje glukozu u krvi i krvni tlak, pokazuju istraživanje. Pošasti modernog života poput debljine, visokog tlaka, umora i stresa možete ublažiti redovnom konzumacijom sirutke.
Narodni lijek za probavu
Mliječna kiselina koju posjeduje sirutka smanjuje prekomjeran broj gljivica i bakterija u crijevima, a njezin niski PH potiče njihov rad.
Preporuča se redovito konzumiranje kod zatvora, nadutosti, grčeva, divertikulitisa i kroničnih upala crijeva.
Ovaj stari narodni lijek može značajno pomoći kod:
- kroničnog umora i stresa
- debljine i prejedanja
- visokog tlaka
- pada imuniteta
- želučanih tegoba
- bolesti jetre
- kandide
- čišćenja organizma od toksina
Priprema i primjena sirutke
Najbolja stvar kod sirutke jest da je možete i sami napraviti od sirovog domaćeg mlijeka ili kupiti na tržnicama ili u trgovinama eko-hrane ili je pak nabaviti od lokalnih proizvođača. Kozja sirutka je najbolja, ali dobra je i kravlja. Najvažnije je da je riječ o pašnim životinjama koje nisu "pumpane" hormonima. Od 10 litara mlijeka u prosjeku se dobije jedan kilogram sira i devet litara sirutke.
Zato što ima diueretička svojstva, sirutku se u početku preporuča piti umjereno, no možete je piti triput dnevno po 1,5 decilitar, a postepeno ovu dozu možete povećati i do litre dnevno.
Ako imate probavne smetnje, samo promiješajte žlicu sirutke u čaši vode i popijte prije svakog obroka.

Sirutku osim za liječenje možete koristiti i za vanjsku njegu kože i kose, u pripremi pekarskih proizvoda i smoothieja te u prehrani domaćih životinja i kućnih ljubimaca, piše alternativa_za_vas.com.

22:33 Share:

Wednesday, 21 January 2015

Radioterapija20SAVJETAKarcinom je jedna od bolesti od koje svi strahujemo, a prema novim istraživanja došlo je do porasta broja oboljelih, a najčešći uzroci su alkohol, pušenje, pretilost i izlaganje suncu.
Najviše je porastao broj bolesti koje utIču na jetru, usta, maternicu, bubrege i kožu. Inače, alarmantan je porast broja oboljelih od raka jetre i kože.
Dobra vijest je da možemo učiniti nešto kako bismo pokušali zaštititi se od ove smrtonosne i teško izlječive bolesti.
Istraživanja su pokazala da se oko 80.000 slučajeva karcinoma u Velikoj Britaniji moglo spriječiti da su ljudi jeli bolje, održavali normalnu tjelesnu težinu i više vježbali.
Ovdje su savjeti koji mogu pomoći u preventivi, a iako neki izgledaju mali i jednostavni, svi zajedno mogu jako umanjiti rizik od raznih vrsta karcinoma.

1. Pronađite svoju zdravu tjelesnu težinu
Bar jedan od 20 slučajeva karcinoma povezan je s pretilosti, a Svjetska zdravstvena organizacija smatra da je pretilost odmah nakon duhana na listi opasnih uzročnika ove bolesti.
To je zbog toga što masno tkivo kod pretilih osoba proizvodi visoke razine hormona, uključujući estrogen i inzulin, što povećava rizik od reka dojke, crijeva i gušterače.
Istraživanja su pokazala da gubitak 10 kilograma smanjuje rizik od ovih vrsta raka za 10 posto.
2. Nasmijte se svaki dan
Smijeh jača imunološki sistem, stimulira tijelo da proizvodi T-ćelije ubice, što pomaže u borbi protiv raka.
Zar treba bolji izgovor za susret s prijateljima ili gledanje neke komedije?
3. Počnite nositi šešir
Istraživanja su pokazala da krema nije dovoljna zaštita od melanoma. Studija je otkrila da iako spriječimo opekline, još uvijek dovoljno opasnih zraka dopire do kože, što može izazvati ovu smrtonosnu bolest.
To znači da je pokrivanje odjećon važno, a posebno šešir ili kapa.
Melanom se može pojaviti bilo gdje na tijelu, a najsmrtonosniji je na vlasištu i vratu.
4. Nemojte dugo sjediti
Naučnici stalno upozoravaju koliko je sjedenje opasno, a sa svakih dva dodatna sata sjedenja, povećava se rizik od raka maternice, crijeva i pluća za 10 posto.
Također, studije su pokazale da i fizički aktivni ljudi se dovode u opasnost ako provode previše vremena na kauču.

5. Slobodno popijte kafu
Ljudi koji su pili 5 ili više šoljica kafe dnevno za 40 posto su manje obolijevali od raka mozga, za razliku od ljudi koji ne piju kafu.
Slična razina unosa kafe smanjit će rizik od raka usta i grla.
6. Ne nosite odjeću na hemijsko čišćenje
Neke od hemikalija se koriste za suho čišćenje povezane su bolestima bubrega i jetre. Radije kupujte odjeću koja ne zahtijeva hemijsko čišćenje.
7. Marinirajte meso prije nego ga pripremite
Roštiljanje ili pečenje mesa na visokim temperaturama stvara niz hemikalija koje su povezane s rakom.
No, naučnici su utvrdili da premazivanje mesa marinadom sprječava izravan kontakt s plamenom, što smanjuje stvaranje kancerogenih kemikalija.
Za jednostavnu marinadu pomiješajte sok od limuna s dvije kašike maslinovog ulja, jednom kašikom meda, malo sojinog umaka i senfa.
8. Pijte puno tekućine, ali ne i alkohol
Pijte puno vode jer to smanjuje rizik od raka mokraćnog mjehura.
Najlakši način da provjerite pijete li dovoljno tekućine je boja urina koja treba biti blijedo žuta a ne tamna.
9. Vježbajte
Samo 30 minuta umjerene tjelovježbe prepolovit će rizik od karcinoma. To pola sata ne mora biti potrošeno u teretani, postoji mnogo načina da budete aktivni, a da to uklopite u dnevnu rutinu-kao što je pješačenje do posla ili rad u vrtu.
10. Smanjite unos crvenog mesa
Kako bi smanjili rizik od raka debelog crijeva, nemojte jesti više od 500 grama cvenog mesa sedmično, a to je oko dva obroka sedmično.
Najnovija istraživanja su pokazala da je najbolje izbjegavati mesne prerađevine poput pršuta, slanine i kobasica…
11. Jedite brazilske orahe
Brazilski orasi su najbolji izvor selena, antioksidansa koji smanjuje rizik od karcinoma mokraćnog mjehura.
Druga istraživanja su pokazala da ljudi s visokim razinama selena u krvi rjeđe umiru od raka pluća i debelog crijeva.
Dovoljno je pojesti samo 4 oraha dnevno.
12. Povećajte unos vitamina D
Najnovija istraživanja su pokazala da nedostatak vitamina D povećava rizik od raka dojke, debelog crijeva, prostate i jajnika.
Budući da se stvara prilikom sunčanja, dovoljno je sunčati se 15 minuta dnevno bez zaštite, ali odmah nakon toga se pokriti i otići u hlad.
13. Jedite više voća, mahunarki i žitarica
Postoje jaki dokazi da povrće, voće, cjelovite žitarice i mahunarke smanjuju rizik od raka usta, želica i debelog crijeva.
U svoj jelovnik uvrstite smeđu rižu, integralni hljeb, leću i grah.
14. Ne stavljajte povrće u mikrovalnu
Nemojte stavljati povrće u mikrovalnu, radije ga skuhajte na pari. Neke studije su pokazale da mikrovalna uništava vitamin C.
15. Zelenije je bolje
Prilikom odabira salate birajte onu s najtaminjim lišćem. Klorofil im daje zelenu boju, a studije su pokazale da smanjuje rizik od raka debelog crijeva.
16. Riješite se mirisnih svijeća
Vjerovali ili ne, zrak u vašem domu može biti zagađeniji nego vani. No, dok je duhanski dim poznat kao opasan, manje je poznato da osvježivači prostora i mirisne svijeće mogu biti kancerogeni.
Radije otvorite prozor i izračite kuću.
17. Povećajte unos bijelog luka
Bijeli luk povećava imunitet, a studije su pokazale da umanjuje rizik od raka želuca i do 12 puta.
Dodajte bijeli luk u supe, krompir i umak za tjesteninu.
18. Nemojte previše soliti hranu
Sol je povezana sa 14 posto slučajeva raka želuca. Dnevni unos bi trebao biti manji od 6 g (2,4 g natrija), tako da je ne bi trebalo dodavati hrani.
19. Spavajte u potpunom mraku
Mnoge studije su pokazale da dugotrajno izlaganje umjetnom svjetlu povećava rizik od nekoliko vrsta raka, uključujući i rak jajnika i prostate.
Ako vaša spavaća soba propušta previše svjetla, investirajte u roletne ili bar maske za oči.
20. Ne držite voće u frižideru
Rashlađeno voće sadrži manje hranljivih tvari, pa ga je bolje čuvati na sobnoj temperaturi.
doznajemo.com

UMANJITE ŠANSU DA IKAD U ŽIVOTU DOBIJETE RAK! Ključnih 20 savjeta iz novog istraživanja!

Posted by Unknown  |  No comments

Radioterapija20SAVJETAKarcinom je jedna od bolesti od koje svi strahujemo, a prema novim istraživanja došlo je do porasta broja oboljelih, a najčešći uzroci su alkohol, pušenje, pretilost i izlaganje suncu.
Najviše je porastao broj bolesti koje utIču na jetru, usta, maternicu, bubrege i kožu. Inače, alarmantan je porast broja oboljelih od raka jetre i kože.
Dobra vijest je da možemo učiniti nešto kako bismo pokušali zaštititi se od ove smrtonosne i teško izlječive bolesti.
Istraživanja su pokazala da se oko 80.000 slučajeva karcinoma u Velikoj Britaniji moglo spriječiti da su ljudi jeli bolje, održavali normalnu tjelesnu težinu i više vježbali.
Ovdje su savjeti koji mogu pomoći u preventivi, a iako neki izgledaju mali i jednostavni, svi zajedno mogu jako umanjiti rizik od raznih vrsta karcinoma.

1. Pronađite svoju zdravu tjelesnu težinu
Bar jedan od 20 slučajeva karcinoma povezan je s pretilosti, a Svjetska zdravstvena organizacija smatra da je pretilost odmah nakon duhana na listi opasnih uzročnika ove bolesti.
To je zbog toga što masno tkivo kod pretilih osoba proizvodi visoke razine hormona, uključujući estrogen i inzulin, što povećava rizik od reka dojke, crijeva i gušterače.
Istraživanja su pokazala da gubitak 10 kilograma smanjuje rizik od ovih vrsta raka za 10 posto.
2. Nasmijte se svaki dan
Smijeh jača imunološki sistem, stimulira tijelo da proizvodi T-ćelije ubice, što pomaže u borbi protiv raka.
Zar treba bolji izgovor za susret s prijateljima ili gledanje neke komedije?
3. Počnite nositi šešir
Istraživanja su pokazala da krema nije dovoljna zaštita od melanoma. Studija je otkrila da iako spriječimo opekline, još uvijek dovoljno opasnih zraka dopire do kože, što može izazvati ovu smrtonosnu bolest.
To znači da je pokrivanje odjećon važno, a posebno šešir ili kapa.
Melanom se može pojaviti bilo gdje na tijelu, a najsmrtonosniji je na vlasištu i vratu.
4. Nemojte dugo sjediti
Naučnici stalno upozoravaju koliko je sjedenje opasno, a sa svakih dva dodatna sata sjedenja, povećava se rizik od raka maternice, crijeva i pluća za 10 posto.
Također, studije su pokazale da i fizički aktivni ljudi se dovode u opasnost ako provode previše vremena na kauču.

5. Slobodno popijte kafu
Ljudi koji su pili 5 ili više šoljica kafe dnevno za 40 posto su manje obolijevali od raka mozga, za razliku od ljudi koji ne piju kafu.
Slična razina unosa kafe smanjit će rizik od raka usta i grla.
6. Ne nosite odjeću na hemijsko čišćenje
Neke od hemikalija se koriste za suho čišćenje povezane su bolestima bubrega i jetre. Radije kupujte odjeću koja ne zahtijeva hemijsko čišćenje.
7. Marinirajte meso prije nego ga pripremite
Roštiljanje ili pečenje mesa na visokim temperaturama stvara niz hemikalija koje su povezane s rakom.
No, naučnici su utvrdili da premazivanje mesa marinadom sprječava izravan kontakt s plamenom, što smanjuje stvaranje kancerogenih kemikalija.
Za jednostavnu marinadu pomiješajte sok od limuna s dvije kašike maslinovog ulja, jednom kašikom meda, malo sojinog umaka i senfa.
8. Pijte puno tekućine, ali ne i alkohol
Pijte puno vode jer to smanjuje rizik od raka mokraćnog mjehura.
Najlakši način da provjerite pijete li dovoljno tekućine je boja urina koja treba biti blijedo žuta a ne tamna.
9. Vježbajte
Samo 30 minuta umjerene tjelovježbe prepolovit će rizik od karcinoma. To pola sata ne mora biti potrošeno u teretani, postoji mnogo načina da budete aktivni, a da to uklopite u dnevnu rutinu-kao što je pješačenje do posla ili rad u vrtu.
10. Smanjite unos crvenog mesa
Kako bi smanjili rizik od raka debelog crijeva, nemojte jesti više od 500 grama cvenog mesa sedmično, a to je oko dva obroka sedmično.
Najnovija istraživanja su pokazala da je najbolje izbjegavati mesne prerađevine poput pršuta, slanine i kobasica…
11. Jedite brazilske orahe
Brazilski orasi su najbolji izvor selena, antioksidansa koji smanjuje rizik od karcinoma mokraćnog mjehura.
Druga istraživanja su pokazala da ljudi s visokim razinama selena u krvi rjeđe umiru od raka pluća i debelog crijeva.
Dovoljno je pojesti samo 4 oraha dnevno.
12. Povećajte unos vitamina D
Najnovija istraživanja su pokazala da nedostatak vitamina D povećava rizik od raka dojke, debelog crijeva, prostate i jajnika.
Budući da se stvara prilikom sunčanja, dovoljno je sunčati se 15 minuta dnevno bez zaštite, ali odmah nakon toga se pokriti i otići u hlad.
13. Jedite više voća, mahunarki i žitarica
Postoje jaki dokazi da povrće, voće, cjelovite žitarice i mahunarke smanjuju rizik od raka usta, želica i debelog crijeva.
U svoj jelovnik uvrstite smeđu rižu, integralni hljeb, leću i grah.
14. Ne stavljajte povrće u mikrovalnu
Nemojte stavljati povrće u mikrovalnu, radije ga skuhajte na pari. Neke studije su pokazale da mikrovalna uništava vitamin C.
15. Zelenije je bolje
Prilikom odabira salate birajte onu s najtaminjim lišćem. Klorofil im daje zelenu boju, a studije su pokazale da smanjuje rizik od raka debelog crijeva.
16. Riješite se mirisnih svijeća
Vjerovali ili ne, zrak u vašem domu može biti zagađeniji nego vani. No, dok je duhanski dim poznat kao opasan, manje je poznato da osvježivači prostora i mirisne svijeće mogu biti kancerogeni.
Radije otvorite prozor i izračite kuću.
17. Povećajte unos bijelog luka
Bijeli luk povećava imunitet, a studije su pokazale da umanjuje rizik od raka želuca i do 12 puta.
Dodajte bijeli luk u supe, krompir i umak za tjesteninu.
18. Nemojte previše soliti hranu
Sol je povezana sa 14 posto slučajeva raka želuca. Dnevni unos bi trebao biti manji od 6 g (2,4 g natrija), tako da je ne bi trebalo dodavati hrani.
19. Spavajte u potpunom mraku
Mnoge studije su pokazale da dugotrajno izlaganje umjetnom svjetlu povećava rizik od nekoliko vrsta raka, uključujući i rak jajnika i prostate.
Ako vaša spavaća soba propušta previše svjetla, investirajte u roletne ili bar maske za oči.
20. Ne držite voće u frižideru
Rashlađeno voće sadrži manje hranljivih tvari, pa ga je bolje čuvati na sobnoj temperaturi.
doznajemo.com

20:59 Share:
Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top