Blog Archive

Powered by Blogger.

Thursday, 23 October 2014

Magična torta

Posted by Unknown  |  No comments


Sastojci

podloga
125 gr. maslaca ili margarina 200 gr. kondenzovanog mleka 200 gr. petit keksa 4 kašike kakao 3 kašike konjaka – ako ne želite ne mora, ja nemam malu decu i stavim jer je ukus onda fantastičan
Sladoled
250 gr. slatke pavlake, biljne ili obične 400 gr. kondenzovanog mleka 400 gr. evaporated mleka (ili običnog punomasnog + 1 kašika ekstrakta od vanile) 100 gr. filovanog čokoladnog keksa
Priprema

za podlogu – maslac, kondenzovano mleko i kakao staviti na srednju temperaturu i mešati dok se maslac ne istopi i smesa postane glatka. Skinuti sa vatre i dodati keks i konjak. Ostaviti da se ohladi.
sladoled – čvrsto umutiti slatku pavlaku. Dodati kondenzovano mleko pa mutiti još oko 5 minuta da se dobija čvrsta krema. Sada dodati i evaporated mleko, sve ponovo mutiti još oko 2 minuta i ostaviti u zamrzivač 2 sata.Posle dva sata izvaditi sladoled, još jednom dobro umutiti mikserom i dodati izdrobljen čokoladni keks.
Kalup za torte prečnika 27 cm obložiti folijom, dno, kao na fotografiji. Staviti ohlađenu podlogu od keksa pa preko sladoled. Ostaviti u zamrzivaču da prenoći. Odvojiti kalup, skloniti i foliju, tortu staviti na tacnu i ukrasiti po želji.
http://www.maminajela.com/

00:20 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 comments:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top